Zwanen.

Geplaatst op zondag 02 december 2012 @ 09:56 , 385 keer bekeken

Zwanen zijn de grootste soort van de aquatische vogels, nauw verwant aan de gans uit de onderfamilie Anserinae. Zwanen staan bekend om hun gratie en schoonheid en zijn reeds lang beschouwd als siervogels, welke zwemmen in parken, botanische tuinen en vijvers van dierentuinen. Zwanen hebben een lange nek, zijn zwaargebouwd en kunnen met veel moeite en kracht uit het water vliegen. Met trappelen en krachtig slaan met hun enorme vleugels weten ze zich uit het water te trekken. De meest voorkomende zwaan is de knobbelzwaan, dit is een grote witte vogel met een roze bek wat eindigt in een zwarte knobbel. Deze knobbel is zo gevoelig dat de zwaan deze gebruikt om te voelen wat zich onder het wateroppevlak begeeft.

2.jpg

Zwanen zijn de vogelsoort met de langste nek. Met tussen de 23 a 25 nekwervels en rond de vijfentwintig duizend veren is dit een enorme vogel. Zwanen zijn langlevende vogels en worden twintig jaar in het wild, en zelfs vijftig jaar in gevangenschap.

De zwaan leeft het liefst in een nat gebied omringd door water, waar ze hun nesten bouwen op terpen. De toendra zwaan bouwt zijn nest in de toendra waar ze een gebied van een vierkante kilometer zal verdediggen van andere zwanen. De zwaan heeft de voorkeur in ofwel koelere of gebieden waar extreme hitte voorkomt te leven.

3.jpg

In het wild voeden zwanen zich met zetmeelrijke wortels en knollen van waterplanten. Hun zeer scherpe schaarachtige bek kan onderwatergras zeer makkelijk afbreken om het hierna op te eten. Ze kunnen wel twintig seconden met hun hoofd onderwaterblijven en Bewick zwamen wel dertig seconden. Vanwege de lengte van hun nek kunnen deze vogels hun hoofd buigen met de kin plat op de bodem en zo continue te slikken. Voor de wat diepere wateren zal de zwaan zich tot het diepste kunt van de bodem verplaatsen om te eten. De meeste soorten zwanen zijn vegetarisch.

Info nieuws.

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

redroses starstarstarstarstar

Mooie club over zwanen..